• Menteşe Termal Kaplıcaları

  • Menteşe Termal Kaplıcaları

  • Menteşe Termal Kaplıcaları

  • Menteşe Termal Kaplıcaları

  • Menteşe Termal Kaplıcaları

Menteşe Termal Kaplıcaları

Menteşe Termal Kaplıcaları - Manisa






MAHALLİ İDARELER KONUMU
İlçemize bağlı Menteşe Köyü sınırları içinde yer alan ve 30 km. uzaklıktaki Menteşe Kaplıcası, önceki yıllarda yıpranmış, iptidai binalardan oluşmakta iken ilimiz Valiliği’nce hazırlanan projenin 22.02.2002 yılında bitirilmesi ile kaplıca, günümüz koşullarına uygun hale getirilmiş, şu anda İl Özel İdaresi’nce 02.06.2004 tarihinde de işletmeciliği bir müşterice verilmiş olup, banyo ve sosyal tesisleri ile doğa harikası Menteşe Deresi yatağında bol oksijenli çam ormanıyla iç içe ziyaretçilerin huzurla faydalandığı bir kaplıca haline gelmiştir. 

GÜVENLİK KONUMU
Menteşe Kaplıca Tesisleri ile ziyaretçilerin emniyet, asayiş ve güvenlikleri İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanı içinde olup, buranın güvenliği İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı mobil ekiplerce mutad devriye kontrolleri ile sağlanmaktadır. Bu itibarla şu ana kadar güvenliği yönünde vaki bir olayla karşılaşılmadığından, gerek yerleşim yeri ve gerekse yerleşik insanların ziyaretçilere gösterdiği yakınlık ve sıcaklığı ile huzur ve sükûnu tehlikeli kılacak bir konumda değildir. 

JEOLOJİK DURUM
Menteşe deresi yatağında, kuatemer alivyonları arasında yüzeyde beliren kaynaklar, andezitlerin hakim olduğu yükseltinin batısında sıralanmıştır. Kuzeyden güneye Simav çayına paralel uzanan bir paylanmaya bağlı senkdinalin üzerinde bulunan kaynakların magnetik, asidik suları ancak dere sularının yükselmesi ile zaman, zaman karışmaktadır. Asit volkanik kayalar arasından gelen suların çoğu jips dolamit ve sideritlerin tesirinde olan sentez özelliğine sahip kişilerdir.

TIBBİ DEĞERLENDİRME
Hafif tuzlu, acı, alkalik, bikarbonatlı sular sınıfına girer. Litrede 1,5 gramı geçmeyen total mineralizasyona sahiptir. Termaliteleri oldukça yüksektir. Dış tabiklerde değerlendirildiklerinde lotomotor sistem ve karın içi organların bazı ağrılı sendromlarında sedatif etkilerinden istifade edilebilir.

İletişim Bilgileri

Adres : Menteşe Köyü  Soma / Manisa

Telefon : 0(236) 635 11 59
Gsm : 0(533) 815 82 01
Fax : 0(236) 635 11 59
E-posta : info@mentesetermal.net
Web : www.mentesetermal.net
Firma Yetkilisi : Ali Sapan
Hizmet Bölgesi : Manisa

Anahtar Kelimeler

menteşe termal kaplıcaları
soma kaplıca tedavisi
menteşe termal kaplıcaları ali sapan
soma şifa kaplıcaları
soma menteşe termal kaplıcaları
manisa soma şifa kaplıcaları
soma doğal tedavi merkezi
soma şifalı kaplıca
soma kaplıca soma termal kaplıca
somada kaplıca keyfi
soma menteşe termal
somada meşhur kaplıca
manisa menteşe termal kaplıcaları
soma bel boyun fıtığı tedavi kaplıcası
soma doğal tedavi
manisada bel boyun fıtığı tedavi kaplıcası
soma kaplıca sauna
manisa termal kaplıca
soma doğal kaplıca
Menteşe Termal Kaplıcaları firmasına yazacağınız mesajlar, firmanın sistemimizde kayıtlı olan e-posta adresine iletilecektir.
 İletişim Formu
Ad Soyad
E-Posta
Telefon
Mesaj
    


Nokta Mobil Pazarlama © 2014 | Vipsektor.Com bir Nokta Mobil Pazarlama Kuruluşudur. Tüm Hakları Saklıdır.